Safari and more...
Door: GerbenenWillemijn
Blijf op de hoogte en volg Gerben en Willemijn
31 Juli 2011 | Malawi, Blantyre
Vrijdag 29- juli
Om 10 uur kwamen David en Elizabeth ons halen om op safari te gaan. Ook Kaleb en Kimmi waren erbij. Het was een mooie tocht, dwars door Malawi, zodat we ook iets van het land en de natuur hebben kunnen zien. We moesten flink afdalen want Blantyre ligt bovenop bergen. Tussendoor hebben we een foto-moment gehad met een mooi uitzicht. Eenmaal aangekomen in National Park, Nyala, vertrekken we met een gids de rimboe in. We zien al snel een aantal dieren. Waaronder aapjes, giraffen, zebra`s en gnoe`s. We hebben veel foto`s genomen en genoten van ons uitstapje. Op de terugweg hebben we geluncht en hebben we een geroosterde maiskolf op. Eenmaal thuis hebben we alle foto`s gekeken op de laptop en de rest van de dag rustig doorgebracht.
Zaterdag 30-juli
Vanmorgen zijn we samen met Ian naar Blantyre gereden. Gerben zou samen met Ian hout gaan halen voor een kast (voor de school). Wij (ik en mama) mochten achterin de pick-up meerijden tot aan de shoprite. We wilden geld wisselen, maar het wisselkantoor was gesloten, waardoor we veel tijd over hadden. We hebben onze boodschappen gedaan en vervolgens hebben we lekker genoten van de zon.
Gerben en Ian zijn ons op komen halen en vervolgens zijn we naar de Ndirande-markt gegaan. Gerben en Ian zijn daar ander hout gaan kopen en kettingen voor de schommel. Verder hebben we in Blantyre zelf nog een slot voor de kast gekocht.
Mama en ik hadden veel bekijks achterin de pick-up, dit leverde aardig wat gelach op.
Wanneer we terug op de compound zijn, gaat Gerben druk aan de klus en mama en ik treffen wat voorbereidingen voor het avondeten, want we hebben nasi voor David en Elizabeth en de kinderen gekookt. Dit is een hele ervaring. Enorm grote pannen op houtskoolvuurtjes, het is dan lastig om de rijst droog te koken. Verder hadden we satésaus gemaakt voor over de nasi. De familie heeft er erg van genoten, want de nsima bleef over, die ze voor de zekerheid gemaakt hadden. Aan de satésaus moest iedereen wel een beetje wennen.
We zijn op tijd naar huis gegaan(21.00), want de familie was erg moe, omdat ze de afgelopen nacht maar 3 uur geslapen hadden.
Zondag 31-juli
Vanmorgen ging om 6.00 de wekker. We zijn naar de kerk geweest en hebben de engelse dienst gevolgd. David ging voor. Na de dienst heeft Gerben mij naar huis gebracht omdat ik erg last van m`n buik had en je bij de kerk niet echt fatsoenlijk naar de wc kunt. Mama is naar de zondagsschool gegaan en heeft daar de kinderen een nieuw liedje aangeleerd.
Gerben is haar weer op gaan halen en vervolgens hebben we met de buren gebarbecued (of in ieder geval één geroosterde steak met Nsima en sla).
Na de barbecue hebben we samen 'Graantje de voorste' en 'Regenwormen' gespeeld (spelletjes). Dit lekker binnen, omdat het vandaag erg koud is. Op het moment liggen we met z`n 3-en, een filmpje te kijken, in een bed en hebben we Gerben zijn ouders aan de telefoon gehad; het is leuk om weer een berichtje uit Nederland te krijgen.
31 Juli 2011 - 16:53
Ronald Boomsma:
Moni Muli Bwanji, Lieve Gerben, Willemijn en Karina,
Leuk om jullie zo te blijven volgen hoor. Tof dat David en Elizabeth, Caleb en Kimmi ( al ken ik deze laatste persoon niet) jullie hebben meegenomen naar het Nyala Wildlife Park. Het is een mooi compact park waar je veel dieren op een relatief kleine opp. kunt spotten. En inderdaad de weg van Blantyre daar naartoe is meer dan de moeite waard om veel van het land en haar karakter te kunnen ontdekken. Inderdaad genieten geblazen.
Gerben veel succes met het bouwen van de kast en de schommel, geniet van het samen werken met de mensen! Juist dit soort praktische dingen zijn vaak zo veel betekenend voor de Malawiaanen. Interesse tonen en samen werken.
Karina en Willemijn, veel succes op de Alemekezekeschool met al jullie ondersteunende activiteiten.
Ik hoop en bid dat Willemijn haar buikpijn snel zal verdwijnen en je weer helemaal in orde zal zijn.
Lieve groetjes vanuit een koud en bewolkt Nederland
Mede namens Bernardine,
Ronald
31 Juli 2011 - 20:25
Johan En Elianne:
Heej reizigers, we zijn weer helemaal up-tot-date na het lezen van jullie laatste verslag. Bijzonder (en) leuk om het allemaal zo van ' dicht bij ' mee te maken.
We denken aan jullie en bidden voor jullie.
Greets! -
01 Augustus 2011 - 09:03
Pa En Ma Hattem:
Hey, leuke foto,s. Welke dierentuin was het ? (grapje) Hoe is het met Will der buikje? hopelijk alles weer genormaliseerd. Missen jullie wel een beetje, maar leuk om jullie zo te kunnen volgen.
Liefs, Pa en Ma. -
02 Augustus 2011 - 19:07
Joke En Bernard:
Hoi Willemijn, Karina en Gerben,
Met interesse volgen we jullie verhalen! We hadden inderdaad ook al gelezen dat er protesten zijn tegen de hoge prijzen. Kunnen jullie een beetje uit de voten met jullie vaardigheden. Hout om een kast te bouwen is één maar is er ook gereedschap Gerben? We wensen jullie gezondheid, geduld, energie en Gods zegen en bescherming toe!!
een hartelijke groet, Joke en Bernard